Sortiment|Pasning|Aktuelt|Om os

Sådan vælger du de bedste roser

Der findes tusinder og atter tusinder af vidunderlige roser som lokker til køb, med løfter om skønhed og kæmpe blomsterflor. Netop nu er det tid til at vælge og plante roserne til næste års rosenbede. Se her hvordan man vælger de dejligste og bedste roser til sin have.

Mange har sikkert prøvet at falde for et godt rosentilbud i supermarkedet eller på planteskolen og er blevet godt skuffet over at rosen blev syg, eller helt døde, selvom den blev passet efter alle forskrifter.

Nyeste roser

Hvis du vil vide hvordan man kommer sikkert gennem udvælgelsesprocessen, så er her et par fif. En god rettesnor er at vælge de nyeste sorter, for de er som regel udviklet til nyere og mere strikse krav til skønhed, kontinuerlig blomstring, sundhed og hårdførhed. Selvfølgelig er der rigtig mange gode gamle sorter, men som genetikken udvikler sig over år, bliver de nye sorter stadigt bedre.

Præmier

Vil man være helt sikker på at vælge de bedste roser, er det god fornuft at undersøge hvilke roser der har vundet præmier i de mange rosenafprøvninger, der hvert år finder sted verden over. På rosenafprøvningerne vurderes roserne, over en periode på 2-3 år af både eksperter og lægfolk. Roserne får point og de allerbedste belønnes med præmier for f.eks. “Bedste duftrose” eller “Bedste klatrerose”.

De sidste par år har nogle roser skilt sig markant ud som topscorere. Den dejlige røde klatrerose Grand Award™ har modtaget hele 12 præmier, blandt andet for “Bedste klatrerose” i Belfast og i Frankrig. Den yndige rosafarvede Elaine Paige™ er dette års topscorer med 10 præmier i alt. Præmierne er bl.a. for “Bedste duftrose” i Holland og “Årets smukkeste rose” i Monza, Italien. Roserne Mamma Mia™ og Gorgeous™ er ligeledes flot belønnet med præmier.

Hvis man gør sig den ulejlighed med at undersøge om roserne har fået præmier, er man allerede et skridt nærmere succes i næste års rosenbede. 

Vores roser og clematis sælges i velassorterede planteskoler og havecentre. Poulsen Roser A/S har intet plantesalg. Hvis dit lokale havecenter ikke har planten, kan den bestilles hjem til dig.

Elaine Paige Grand Award Gorgeous Mamma Mia
Elaine Paige™  Grand Award™  Gorgeous™  Mamma Mia™ 
Poulsen Roser A/S ● Kratbjerg 332 ● DK-3480 Fredensborg ● Denmark ● +45 48 48 30 28 ● post@poulsenroser.dk