Sortiment|Pasning|Aktuelt|Om os

Pasning af indendørs clematis

Indendør clematis kan blomstre i ugevis hvis de passes korrekt. Her ses. Kassia™ Flora™ Evipo068(N)

Køb kun sunde clematis

Vil du sikre at du køber en sund plante på planteskolen, bør du kigge på løvet og væksten og se om det ser frisk og sundt ud. Du kan også studere rødderne for at sikre at de er livskraftige og lyse.

Følgende af vores kollektioner kan bruges indendørs

Placering af indendørs clematis

Placér planten så lyst som muligt, men ikke i direkte sollys i den varmeste periode. Roser bryder sig ikke om høje temperaturer. De kan sagtens stå i et rum med almindelig stuetemperatur, men stilles den i et lidt køligere miljø med masser af lys, holder den længere og vil blomstre i ugevis.

Pasning af indendørs clematis

Clematis skal vandes regelmæssig og må ikke tørre ud.

I vækstperioden hvor knopperne er i vækst, bør man vande med flydende gødning én gang ugentligt. Under blomstringen, er behovet for næring mindre.

Fjernes de afblomstrede blomsterhoveder, eller skæres planten let tilbage, vil den kvittere med nyt løv og ny blomstring.

Efter blomstringen indendørs kan clematisen plantes udenfor i havens bede, hvorefter de får en endnu kraftigere vækst og blomstring.

Beskæring af clematis

Clematis i kollektionerne FLORA™, BOULEVARD® og GARLAND® blomstrer på nye skud, dog undtaget de stedsegrønne der blomstrer på toårsskuddene. Det betyder at de kan beskæres om foråret hvis man ønsker det.

Se alle clematiskollektioner fra Poulsen Roser.

Poulsen Roser A/S ● Kratbjerg 332 ● DK-3480 Fredensborg ● Denmark ● +45 48 48 30 28 ● post@poulsenroser.dk