Sortiment|Pasning|Aktuelt|Om os

Pasning af udendørs clematis

Gazelle™ Prairie™ Evipo014(N)

Køb kun sunde clematis

Vil du sikre at du køber en sund plante på planteskolen, bør du kigge på løvet og væksten og se om det ser frisk og sundt ud. Du kan også studere rødderne for at sikre at de er livskraftige og lyse.

Plantning af clematis

Man kan plante clematis hele året rundt hvis de købes i potte. Blot bør man sikre at planten ikke tørrer ud efter de første uger på udplantningsstedet.

Clematis bør plantes i næringsrigt jord op ad mure, træer og espalier, hvor rankerne kan strække sig godt opad. De kan plantes i såvel sol, delvist sol eller i skygge. Plantes de i fuld sol, er det dog en god idé at sørge for at rødderne står i skygge, således at de ikke tørrer ud.

Clematis plantes i et stort dybt hul. Hvis rødderne er filtret sammen, kan de forsigtigt løsnes inden planten sættes i plantehullet. Rodklumpen placeres ca. 10 cm under jordoverfladen. Når jorden er trampet forsigtigt på plads, vandes rigeligt omkring planten. Hvis der allerede er lange grene, bør de bindes op.

Gødning af clematis

For at få smuk vækst og flotte blomster, kan man gøde 2-3 gange årligt, første gang sidst på foråret og sidste gang inden 1. august.

Beskæring af clematis

Clematis i kollektionerne FLORA™, BOULEVARD® og GARLAND® blomstrer på nye skud, dog undtaget de stedsegrønne der blomstrer på toårsskuddene. Det betyder at de kan beskæres om foråret hvis man ønsker det.

Clematis i REGAL® kollektionen blomstrer på toårsskuddene, så de skal kun have let eller ingen beskæring.

Se alle clematiskollektioner fra Poulsen Roser.

Poulsen Roser A/S ● Kratbjerg 332 ● DK-3480 Fredensborg ● Denmark ● +45 48 48 30 28 ● post@poulsenroser.dk